/

Karkówka pieczona w TONIR dodatkowo będzie warzywny Chorowac czyli warzywa pieczone na ogniu.

Przejdź do przepisu

Tonir w oryginale buduje się w ziemi i tak faktycznie jest w Armenii. Nasz piec wybudowaliśmy własnoręcznie:) i jest to wersja naziemna. Są też wersje przenośne, jako gotowe zestawy ogrodowe. Poniżej przykładowe zdjęcia tego właśnie pieca w tym nasz:)

W naszym piecu pieczemy dla Was przepyszną karkówkę, która jest owiana zapachem dymu i smakiem ognia. Dodatkowo przedstawimy jedną z wersji pieczenia warzyw na ogniu, z których powstaje przepyszna pasta. Wszystko zobaczycie w video poniżej.

Karkówka pieczona w TONIR.

Recipe by Kaukaskie Gotowanie z LilithCuisine: Kuchnia ormiańska

Składniki

  • 1,5 kg karkówki

  • 3-4 papryki czerwone

  • 3-4 pomidory

  • 3-4 bakłażany

Instrukcje

    Film pokazowy

    Podobne posty

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *