TABBOULEH to przystawka, która rozsmakuje gości smakiem i zapachem
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie.
Danie jest lekkie, aczkolwiek syte. Jest pełne smaku, koloru i zapachu. Przystawka ta bardzo często gości na naszym stole, a goście nie przestają się w niej rozsmakowywać. Przepis ten wypróbowali nasi widzowie i nawet relacjonowli ten fakt na FB. Gdy przygotowujemy ten przepis dom wypełniony jest od podłogi po sufit zapachem wszystkich ziół jakie używamy do jej przygotowania. Podawana jest na chrupkiej sałacie rzymskiej, co jeszcze bardziej podkreśla walory smakowe. Musicie koniecznie wypróbować ten przepis. Jego lekkość, świeżość i oryginalny smak wprowadzą Was na zupełnie inne doznania kulinarne. Życzymy smacznego.
TABBOULEH
Cuisine: Kuchnia libańskaDifficulty: łatwySkładniki
Kasza bulgur gruboziarnista 200g
Zioła – duży pęczek dymki, pietruszki, kolendry oraz garść mięty (opcjonalnie)
2 wydrążone z miąższu pomidory
1 duży ogórek również wydrążony
Sok z jednej cytryny lub kwasek cytrynowy
4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 czubate łyżeczki czerwonej papryki mielonej słodkiej lub ostrej
40-50 ml oliwy z oliwek extra virgin ( można użyć zwykłego oleju)
Garść mieszanki sałat opcjonalnie
Liście sałaty rzymskiej lub masłowej do podania
Sól i pieprz do smaku według uznania
Instrukcje
Film pokazowy
Notatki
- Przepis sprawdzony i wypróbowany przez naszych widzów. Zróbcie tą przystawkę zgodnie z filmem jaki załączamy, jako instruktarz , a nie pożałujecie.
- Pamiętajcie, aby nie gotować kaszy tylko ją zaparzyć tak jak zaprezentowałam w filmiku.