TABBOULEH to przystawka, która rozsmakuje gości smakiem i zapachem

Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie.
Danie jest lekkie, aczkolwiek syte. Jest pełne smaku, koloru i zapachu. Przystawka ta bardzo często gości na naszym stole, a goście nie przestają się w niej rozsmakowywać. Przepis ten wypróbowali nasi widzowie i nawet relacjonowli ten fakt na FB. Gdy przygotowujemy ten przepis dom wypełniony jest od podłogi po sufit zapachem wszystkich ziół jakie używamy do jej przygotowania. Podawana jest na chrupkiej sałacie rzymskiej, co jeszcze bardziej podkreśla walory smakowe. Musicie koniecznie wypróbować ten przepis. Jego lekkość, świeżość i oryginalny smak wprowadzą Was na zupełnie inne doznania kulinarne. Życzymy smacznego.

Przejdź do przepisu

TABBOULEH

Recipe by Kaukaskie Gotowanie z LilithCuisine: Kuchnia libańskaDifficulty: łatwy

Składniki

  • Kasza bulgur gruboziarnista 200g

  • Zioła – duży pęczek dymki, pietruszki, kolendry oraz garść mięty (opcjonalnie)

  • 2 wydrążone z miąższu pomidory

  • 1 duży ogórek również wydrążony

  • Sok z jednej cytryny lub kwasek cytrynowy

  • 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego

  • 2 czubate łyżeczki czerwonej papryki mielonej słodkiej lub ostrej

  • 40-50 ml oliwy z oliwek extra virgin ( można użyć zwykłego oleju)

  • Garść mieszanki sałat opcjonalnie

  • Liście sałaty rzymskiej lub masłowej do podania

  • Sól i pieprz do smaku według uznania

Instrukcje

    Film pokazowy

    Notatki

    • Przepis sprawdzony i wypróbowany przez naszych widzów. Zróbcie tą przystawkę zgodnie z filmem jaki załączamy, jako instruktarz , a nie pożałujecie.
    • Pamiętajcie, aby nie gotować kaszy tylko ją zaparzyć tak jak zaprezentowałam w filmiku.

    Podobne posty

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.