SUT TOLMA – Liście winogron nadziewane ryżem i ziołami.
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej czy wegańskiej. Delikatny smak liści winogron, ogrom ziół, które podkreślają walory zapachowe nadzienia ryżowego łączą się w jedną harmonijną całość. Wasi goście będą zaskoczeni takim połączeniem. Gwarantujemy, że danie będzie znikać ze stołu…

“SUT TOLMA”
Cuisine: Ormiańska kuchniaDifficulty: średni trudnySkładniki
duży pęczek cebulki dymki
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
duży pęczek kolendry
duży pęczek koperku
duża garść mięty
odrobina startej skórki z cytryny
szczypta suszonej czerwonej bazylii
sok z 1,5 cytryny
250 ml oliwy z oliwek
400 gr ryżu
szczypta czerwonej słodkiej papryki
0,5 L wody
sól i pieprz do smaku
liście winogrona
plastry cytryny przy zagotowywaniu
Instrukcje
Film pokazowy
Notatki
- Rekomendujemy ten przepis, gdyż był on wypróbowany przez naszych subskrybentów i są zachwyceni.