SUT TOLMA – Liście winogron nadziewane ryżem i ziołami.

Przejdź do przepisu

Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej czy wegańskiej. Delikatny smak liści winogron, ogrom ziół, które podkreślają walory zapachowe nadzienia ryżowego łączą się w jedną harmonijną całość. Wasi goście będą zaskoczeni takim połączeniem. Gwarantujemy, że danie będzie znikać ze stołu…

“SUT TOLMA”

Recipe by Kaukaskie Gotowanie z LilithCuisine: Ormiańska kuchniaDifficulty: średni trudny

Składniki

  • duży pęczek cebulki dymki

  • 1 duża cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • duży pęczek kolendry

  • duży pęczek koperku

  • duża garść mięty

  • odrobina startej skórki z cytryny

  • szczypta suszonej czerwonej bazylii

  • sok z 1,5 cytryny

  • 250 ml oliwy z oliwek

  • 400 gr ryżu

  • szczypta czerwonej słodkiej papryki

  • 0,5 L wody

  • sól i pieprz do smaku

  • liście winogrona

  • plastry cytryny przy zagotowywaniu

Instrukcje

    Film pokazowy

    Notatki

    • Rekomendujemy ten przepis, gdyż był on wypróbowany przez naszych subskrybentów i są zachwyceni.

    Podobne posty

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.