/

Rolady – różyczki z farszem wołowym czyli obiad idealny

Przejdź do przepisu

Połączenie ciasta, z farszem z mięsa wołowego oraz warzywami daje nieziemski końcowy efekt. Przepis na to danie jest banalnie prosty. Najlepiej smakują prosto z patelni.

Rolady/ różyczki z farszem wołowym

Recipe by Kaukaskie Gotowanie z LilithCuisine: Ormiańska kuchniaDifficulty: łatwy

Składniki

  • Ciasto
  • 750 gr przesianej mąki

  • 1 jajko

  • 200 ml wody

  • 2 łyżki stołowe oleju

  • Farsz
  • 0,5 kg wołowiny

  • 3 ząbki czosnku

  • 2 cebule

  • pęczek pietruszki

  • pieprz i sól do smaku

  • czerwona mielona papryka słodka lub ostra wg. uznania

  • zioła prowansalskie

  • Sos
  • 2 średnie cebule

  • 1 czerwona papryka

  • 700 ml przecieru pomidorowego

  • szczypta ziół prowansalskich

    Film pokazowy

    Podobne posty

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.