/

PUTUK danie podawane w pojedynczych garnuszkach

Przejdź do przepisu

Danie to jest przygotowywane w specjalnych glinianych garnuszkach. do przygotowania tego przepisu zamówiliśmy oryginalne gliniane garnuszki, które przyjechały do nas z Armenii.

Ważnym jest, aby mieć naczynia z przykryciem.

Sposób przygotowania tego dania jest zaskakująco łatwy. Niewielkie rozmiary oraz pojemność garnuszków ( raptem 0,5 litra) powodują, że każda porcja oddaje wspaniałość aromatów i potraw.

Jeden garnuszek to jedna porcja i uwierzcie mi, że nikt po zjedzeniu nie będzie głodny.

Danie to jest najsmaczniejsze, gdy użyjemy mięsa baraniego. W naszym wydaniu jest to czysta wołowinka.

PUTUK danie podawane w pojedynczych garnuszkach

Recipe by Kaukaskie Gotowanie z LilithCuisine: Ormiańska kuchnia, danie jednogarnkowe, obiadDifficulty: łatwy

Składniki

  • około 900 gr wołowiny

  • około 100 gr ciecierzycy umytej i namoczonej przez cala dobę przed przygotowaniem dania

  • 3-4 ziemniaki

  • suszone śliwki

  • suszone morele

  • 1-2 pomidory

  • suszona czerwona bazylia

  • masło około 20 gr na garnuszek

  • woda

  • sól i pieprz do smaku

Instrukcje

  • Wszystkie ułożone według instruktarzu garnuszki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200C na około 2 godziny.

Film pokazowy

Podobne posty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.