Pieczona papryka i zioła. przepis na wyjątkową przystawkę.

Niniejszym odkrywam przed Wami mój autorski przepis na fantastyczną przystawkę. Przygotujecie ją w 10 minut, nie wliczając w to czasu bezobsługowego pieczenia papryki w piekarniku:)

Przejdź do przepisu

Nie będzie tutaj zawiłych opisów.

Krótko, zanim zacznie się impreza na pierwszy ogień idzie aperitif, potem przystawka na pobudzenie apetytu, a później to już cytując Horacego […CARPE DIEM…]

Ledwo zaczęliśmy, a już prawie kończymy:)

PRZYSTAWKA Z PIECZONĄ PAPRYKĄ

Recipe by Kaukaskie Gotowanie z LilithDifficulty: banalnie prosty

Składniki

  • 5 dużych czerwonych papryk pieczemy w piekarniku przez około 40 minut w temp. 200C. Po upieczeniu studzimy i obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne

  • 4 duże ząbki czosnku

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • garść liści świeżej bazylii

  • garść koperku

  • szczypta ziół prowansalskich

  • sól i pieprz do smaku

Instrukcje

  • Podajemy na grzankach

Film pokazowy

Podobne posty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *