/

Ormiański CHOROWAC – szaszłyki z żeberek wieprzowych

Prezentujemy Wam kolejną odsłonę ormiańskiego grillowania na sziszach. Tym razem do obróbki poszły przepiękne żeberka wieprzowe.

W tym wydaniu mięso będzie porcjowane na dużo większe kawałki. niż tradycyjnie się to czyni. W tym wydaniu złamaliśmy nieco tradycyjny sposób wykonania. Jednakże smak, zapach i wygląd szaszłyków pozostają bez zmian.

Przejdź do przepisu

Przy okazji zobaczycie też kolejny sposób na przygotowanie warzywnego chorowac z pomidorów, papryki i bakłażanów. Po obraniu powstaje przepyszna przystawka, która zawsze przy okazji grilowania jest na naszym stole.

Ormiański CHOROWAC – grillowane żeberka wieprzowe

Recipe by Kaukaskie Gotowanie z LilithCuisine: Kuchnia ormiańska, szaszłykiDifficulty: łatwy

Składniki

  • żeberka wieprzowe ( w zależności od ilości gości ) nie mniej niż 2 kg

  • 6-8 cebul

  • papryka mielona słodka

  • papryka mielona ostra

  • pieprz

  • sól

Instrukcje

    Film pokazowy

    Podobne posty

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *