/

ORMIAŃSKA jajecznica z pomidorami i papryką czerwoną – lekkie śniadanie

Przejdź do przepisu

Zapraszamy Was na wyjątkowo smaczne i pełne aromatów śniadanko… Jajecznica w wydaniu ormiańskim bardzo często zdobi nasz niedzielny stół podczas rodzinnego śniadania. Śniadanko to smakuje również wybornie każdego ranka przed pójściem do pracy.

Jest to też okazja do wspólnych zabaw w kuchni, gdzie wykazać mogą się najmłodsi. U nas nasz synek przygotowuje jajeczka do smażenia.

ORMIAŃSKA jajecznica z pomidorami

Recipe by Kaukaskie Gotowanie z LilithCuisine: Kuchnia ormiańskaDifficulty: łatwy

Składniki

  • 6 jajek

  • 4-5 dojrzałych pomidorów

  • 1 czerwona lub biała papryka

  • masło

  • czerwona bazylia, garść pietruszki, cebula dymka

  • sól i pieprz do smaku

    Film pokazowy

    Notatki

    • Smacznego śniadanka:)

    Podobne posty

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *