/

Ormiańska Haszlama na karkówce jagnięcej.

HASZLAMA jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla Was przygotujemy. Jest to bardzo proste jednogarnkowe danie jakie z łatwością przygotujecie dla swojej rodziny czy gości. Mięso jagnięce użyte do tej wersji choć mało popularne w Polsce nadaje temu przepisowy niesamowity delikatny smak. Jest to wprost alternatywa dla tradycyjnego polskiego schabowego z ziemniakami nie ujmując nic schabowemu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis, gdyż jest tego wart, a prostota wykonania wprowadzi na wasz stół coś nowego i oryginalnego.

“Przygotowałam ten przepis dla moich chłopaków i teraz muszę go często powtarzać”

Ormiańska Haszlama na karkówce jagnięcej.

Recipe by Kaukaskie Gotowanie z LilithCuisine: Kuchnia ormiańskaDifficulty: łatwy

Składniki

  • 1 kg baraniny lub antrykot wołowy z kością

  • 5-6 średniej wielkości ziemniaków

  • 2 czerwone lub białe papryki

  • 4 dojrzałe pomidory lub można zamienić na przecier pomidorowy/pomidory z puszki

  • pęczek natki pietruszki

  • garść zielonej kolendry

  • odrobina cząbru/czerwonej bazylii

  • sól, pieprz do smaku

  • 50 gr masła lub masła klarowanego

  • 200 ml wywaru po gotowaniu mięsa lub wody jeżeli nie macie wywaru

    Film pokazowy

    Notatki

    • Danie inne niż schabowy z kapustą i ziemniakami:)

    Podobne posty

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.