KOLOLAK- przepyszna zupa z pulpetami. Smakuje tak samo dorosłym jak i miluśińskim.
Przepis na ta zupę jest arcy prosty. Polubią ją dorośli, a także i przede wszystkim nasi milusińscy. U nas w domu zajadamy się tą zupą ilekroć ja przygotujemy.
Ta zupa to smak mojego dzieciństwa. Odkąd pamiętam moja mam przygotowywała ją dla mnie i brata jeszcze w Armenii.
Wypróbujcie ten przepis, gdyż smak wywoła uśmiech na waszej twarzy.
Jestem pewna, że będziecie ją często gotować tak jak ja ją gotuję dal moich mężczyzn:).
Skomentujcie proszę jak Wam się podoba, dajcie łapkę w górę i udostępniajcie.
Subskrybując nasz kanał na youtube będziecie na bieżąco ze wszystkimi nowymi propozycjami jakie dla Was szykujemy.

Przedstawiamy wam kilka poglądowych zdjęć z procesu przygotowania. Już na tym etapie zupka pachnie cudnie i nie można doczekać się, aż zostanie podana do zjedzenia.

Pulpeciki w tej zupie stanowią najlepszą część. Są mięciutkie wspaniale doprawione i ugotowane w prze smacznym wywarze z warzyw, jakich używamy na początku gotowania.

KOLOLAK- przepyszna zupa z pulpetami
Cuisine: Kuchnia ormiańskaDifficulty: łatwySkładniki
około 700 gr mięsa mielonego z indyka lub wołowiny
2 cebule
1 marchewka
3-4 ziemniaki
około 150 gr ryżu – ciekawe uwagi nt. ryżu znajdziecie w naszym filmie
pietruszka
kolendra
sól, pieprz do smaku
Film pokazowy
Notatki
- Ugotujcie tą zupkę raz, a już często będziecie do niej powracać.