KER U SUS – W tłumaczeniu z języka ormiańskiego znaczy. Jedz i milcz…!
Mięsa wołowego w kuchni polskiej używa się zbyt rzadko . Dlatego poprzez kuchnię ormiańską staramy się Wam pokazać że dania z tego mięsa są smaczne i warte uwagi.
Napiszcie w komentarzu czy danie Wam się podobało. Wypróbujcie koniecznie i mamy nadzieję, że będzie smakowało.

KER U SUS! w tłumaczeniu JEDZ I MILCZ !
Cuisine: Ormiańska kuchniaDifficulty: łatwySkładniki
około 700 gr antrykotu wołowego
1 łyżeczka cząbru
1 łyżeczka czerwonej mielonej papryki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka ziół prowansalskich
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
6-7 ziemniaków
3 cebule
3 ząbki czosnku
1 łyżka stołowa klarowanego masła
40 ml oliwy z oliwek/oleju
3 papryki ( czerwona , biała, zielona )