/

KER U SUS – W tłumaczeniu z języka ormiańskiego znaczy. Jedz i milcz…!

Przejdź do przepisu

Mięsa wołowego w kuchni polskiej używa się zbyt rzadko . Dlatego poprzez kuchnię ormiańską staramy się Wam pokazać że dania z tego mięsa są smaczne i warte uwagi.
Napiszcie w komentarzu czy danie Wam się podobało. Wypróbujcie koniecznie i mamy nadzieję, że będzie smakowało.

KER U SUS! w tłumaczeniu JEDZ I MILCZ !

Recipe by Kaukaskie Gotowanie z LilithCuisine: Ormiańska kuchniaDifficulty: łatwy

Składniki

  • około 700 gr antrykotu wołowego

  • 1 łyżeczka cząbru

  • 1 łyżeczka czerwonej mielonej papryki

  • 1 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

  • 6-7 ziemniaków

  • 3 cebule

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 łyżka stołowa klarowanego masła

  • 40 ml oliwy z oliwek/oleju

  • 3 papryki ( czerwona , biała, zielona )

    Film pokazowy

    Podobne posty

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *