Imam Bayildi. Przystawka lub danie główne. Danie to niewątpliwie udekoruje Wasz stół.
Przedstawiamy Wam dzisiaj danie, które w smaku jest niesamowite. Skład dania jest banalnie prosty, ale wymaga niestety czasu do jego przygotowania. Czas jaki poświęcicie na przygotowanie odpłaca smakiem jaki pieści Wasze kubki smakowe.
Komentujcie o co bardzo prosimy, subskrybujcie nasz kanał, dzielcie się swoimi uwagami i zapoznawajcie swoich przyjaciół i rodziny poprzez udostępnianie naszych filmów.
Staramy się bardzo, aby każdy przepis był w wyjątkowej odsłonie i smaczny:)


Imam bayildi to potrawa z bakłażanów pochodząca z kuchni osmańskiej. Powstanie Omdlałego Imama owiane jest legendą, której zawdzięcza swoją nazwę. Według niej pewien kochający bakłażany imam, po spróbowaniu tej potrawy zemdlał.
Gwarantujemy, że po spróbowaniu tego dania będziecie bliscy doznań jakich doświadczył imam z legendy:) Bakłażan, papryka oraz wszystkie inne składowe jakie użyliśmy do przygotowania tego pysznego w efekcie końcowym dania warte jest omdlenia lub przynajmniej zauroczenia smakiem.
Imam Bayildi –
Cuisine: Kuchnie arabskaDifficulty: trudnySkładniki
bakłażan (5-6 w zależności od liczby gości) jeżeli użyjecie więcej nic się nie stanie bo można to danie przechowywać.
papryka (5-6 w zależności od liczby gości) jeżeli użyjecie więcej nic się nie stanie bo można to danie przechowywać.
2 duże cebule wedle uznania
czosnek wedle uznania
pomidory 3-4 sztuki
sól do smaku